Functie
Een vrijwillige chauffeur voert ritten uit tussen de verschillende ophaallocaties van de Kessler Stichting. De locaties zijn verdeeld in den Haag en omgeving. De chauffeur verzorgt ophaalverzoeken van kleding, kledingbakken legen van de Kessler   en het vervoer voor een aantal projecten waarvoor de Kessler met andere organisaties samen werkt. 
Naast de vrijwillige chauffeur gaat er ook een bijrijder mee op de ritten. Dit is een cliënt van de Kessler Stichting.

Beschermd Wonen Viljoen is een kleinschalig woonproject van de Kessler Stichting. 26 bewoners hebben hier een kamer en verblijven langere tijd bij de Kessler Stichting. De bewoners kampen met een ernstige psychische aandoening, vaak in combinatie met een verslaving.

Manuela woont nu drie jaar bij de meest bijzonder verpleegafdeling in Den Haag, Zorg en Wonen bij de Kessler Stichting. Met haar 46 jaar is Manuela een van de jongste bewoners. Manuela staat, ondanks haar fysieke problemen, vol in het leven! Haar uitgebreide interesse zorgt er voor dat ze dit graag met iemand wil delen: samen naar het park gaan, de Haagse Markt, het strand etc… Kortom: genieten van het leven.

De afdeling Zorg en Wonen van de Kessler Stichting biedt bijzondere zorg aan bijzondere sociaal kwetsbare mensen.
Deze afdeling telt 30 ‘buitenissige’ bewoners, waarvan het leven kronkelige paden kent.
Ondanks er altijd medebewoners en medewerkers op de afdeling aanwezig zijn, missen de bewoners vaak net dat beetje extra aandacht en een luisterend oor.
De bewoners zitten verlegen om een praatje, gezelligheid en de belangrijke en noodzakelijke portie humor!

Op de nachtopvang worden mensen opgevangen die dak- en thuisloos zijn. Hier wordt niet alleen opvang in de nacht (van 15:00-9:30) geboden, maar mensen in een kwetsbare positie kunnen ook overdag binnen blijven.
Voor deze groep mensen willen we een dagstructuur aanbieden waarin onder andere samen de lunch wordt klaargemaakt. Hiervoor zijn we op zoek naar een vrijwilliger met liefde voor koken en het enthousiasme om dit over te dragen naar onze cliënten!

Kan je verantwoordelijkheid aan om op een busje te rijden en vind je het leuk om clienten te helpen met verhuizen? 

Om de leefwereld van onze bewoners van de locatie Zamenhof te verruimen, zijn we op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om op zaterdag te ondersteunen bij de lunch.

Als activiteitenvrijwilliger ben je werkzaam op onze locatie Tichelaar. Het voormalige klooster is een plek voor beschermd wonen en biedt plaats aan 50 mensen. De bewoners kampen met een ernstige psychische aandoening, vaak in combinatie met een verslaving.

Een vrijwillige chauffeur voert samen met een client, ritten uit tussen de verschillende woonvormen of activiteitencentra van de Kessler Stichting. De chauffeur verzorgt tevens het vervoer voor een aantal projecten waarvoor de Kessler met andere organisaties samen werkt.

De afdeling Zorg en Wonen van de Kessler Stichting biedt bijzondere zorg aan bijzondere mensen. Deze afdeling telt 30 bewoners. Ondanks er altijd wel medebewoners en medewerkers op de afdeling aanwezig zijn, missen de bewoners vaak net dat beetje extra aandacht en een luisterend oor. 

Zorg & Wonen is een speciale verpleeghuisafdeling voor mensen met een gecombineerde zorgvraag. Deze afdeling heeft 30 bewoners, er wordt bijzondere zorg aan bijzondere mensen geboden. Voor deze locatie zijn we op zoek naar een kapper! 

Voor onze woonlocatie Tichelaar zijn we op zoek naar een kapper! Het voormalige klooster is een plek voor beschermd wonen en biedt plaats aan 50 mensen, vooral mannen. De bewoners kampen met een ernstige psychische aandoening, vaak in combinatie met een verslaving.

Voor onze tweedehandskleding winkels, Pakkie Deftig, zijn wij op zoek naar vrijwilligers die onze deelnemers willen begeleiden in de Pakkie Deftig winkels. Onze deelnemers zijn cliënten van de Kessler Stichting of andere mensen die een steuntje in de rug nodig hebben die door Pakkie Deftig werkervaring kunnen opdoen. 

Voor onze locatie Tichelaar zijn we op zoek naar een vrijwilliger met een passie voor koken! Het voormalige klooster is een plek voor beschermd wonen en biedt plaats aan 50 mensen. De bewoners kampen met een ernstige psychische aandoening, vaak in combinatie met een verslaving.

Contact vrijwilligers

logo goed geregeld

Tais van Vijnckt
Coördinator vrijwilligers
070 -8 500 500
vrijwilligers@kesslerstichting.nl

 

vrijwilligers folder 2018