Voor onze locatie Tichelaar zijn we op zoek naar een vrijwilliger met een passie voor koken! Het voormalige klooster is een plek voor beschermd wonen en biedt plaats aan 50 mensen. De bewoners kampen met een ernstige psychische aandoening, vaak in combinatie met een verslaving.

Samen met de begeleider en een aantal cliënten wordt het menu van de avond samengesteld. Als groep wordt de maaltijd van begin tot einde, van boodschappen tot afwassen, aangepakt.

Één middag per week (dag in overleg), van 12.00 tot 19.00 uur.

Wat vragen wij van je
Wij zoeken een betrokken en enthousiaste vrijwilliger met goede sociale vaardigheden. Gezien de kwetsbare doelgroep waarmee de Kessler Stichting werkt, werken we met een duidelijk profiel voor onze vrijwilligers. Het is belangrijk dat je als vrijwilliger net over die vaardigheden beschikt waarbij de cliënten ondersteuning bij nodig hebben. Denk hierbij aan:

• het kunnen maken en nakomen van afspraken;
  • zelfstandig kunnen uitvoeren van de gevraagde werkzaamheden;
  • zorgvuldig omgaan met persoonlijke informatie en bespreekt geen eigen problematiek met de cliënten;
  • stevig in zijn schoenen staan en is in staat (eigen) grenzen aan te geven;
  • het kunnen overleggen van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze kost wordt door de Kessler Stichting vergoed.

Wat bieden wij
Als vrijwilliger van de Kessler Stichting ben je verzekerd tijdens de uitvoering van het vrijwilligerswerk, ontvang je een reiskostenvergoeding en heb je een vast contactpersoon. Daarnaast organiseren we regelmatig vrijwilligersbijeenkomsten zoals thema- avonden en ontvang je jaarlijkse attenties.

Aanmelden/ meer informatie
Heb je interesse in deze of andere vrijwilligersvacatures bij de Kessler Stichting? Bel 070 – 8500500 en vraag naar Tais Van Vijnckt, Coördinator vrijwilligers of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tais van Vijnckt

vrijwilligers folder