Heb jij hart voor sociaal kwetsbare mensen en sta je stevig in je schoenen? Help ons dan het diner te serveren aan mensen die in onze noodopvang verblijven.

Samen met een medewerker sta je achter het buffet en voorzie je onze cliënten van een lekkere avondmaaltijd. En misschien blijf je daarna nog even voor een gezellig praatje of een spelletje? In overleg met jou kijken we wat het beste past.

Weet jij feilloos wat mensen goed staat en vind jij het leuk om een winkel te runnen? Dan is dit echt iets voor jou!

Voor onze vintage kledingwinkels Pakkie Deftig zijn wij op zoek naar vrijwilligers die hier samen met onze medewerkers en cliënten een succes van willen maken. Pakkie Deftig heeft geen winstoogmerk en cliënten van Kessler kunnen hier terecht voor dagbesteding. In de winkels vind je kwalitatief goede kleding voor een kleine prijs.

Als vrijwilliger ben je het ene moment etalages aan het inrichten, het andere moment adviseer je die leuke trui op dat stijlvolle rokje. Tussendoor is er natuurlijk tijd voor koffie en gezelligheid.

Maak onze bewoners blij met een lekkere, zélf gekookte maaltijd!
Op dit moment krijgen onze bewoners meestal kant-en-klare maaltijden. Je maakt ze dus écht blij met een zelf gekookte maaltijd!
Voor meerdere van onze locaties zijn we daarom op zoek naar vrijwilligers die graag achter het fornuis staan en een lekkere maaltijd willen koken voor onze bewoners.

Natuurlijk eet je als je wilt gezellig mee en het is helemaal leuk als je na de maaltijd nog tijd hebt voor een gezellig praatje of een spelletje. In overleg met jou kijken we wat het beste past.

Je bent een rustig persoon, die makkelijk de leiding kan nemen. Je wordt blij van mensen bijstaan.

Voor de afdeling Viljoen, kleinschalig begeleid wonen, zijn wij op zoek naar mensen die meegaan naar een winkel om kleding te kopen of voor afspraken in het ziekenhuis. Voor de bewoners is het fijn om iemand bij zich te hebben omdat ze vaak psychische problemen hebben. In Viljoen worden mensen opgevangen, die langdurige zorg en begeleiding nodig hebben.

Bezorg sociaal kwetsbare mensen een gezellige tijd door mee te helpen met allerlei activiteiten.

Wekelijks is er een activiteitenbegeleider op verschillende locaties. Het programma is heel divers: creatieve activiteiten, spelletjes, live muziek, bingo, cup cakes bakken. Er is veel ruimte voor jouw inbreng. We maken van iedere activiteit een feestje, nodigen de bewoners uit en starten de activiteit. Ondertussen is er iets te drinken met iets lekkers. De persoonlijke aandacht die jij geeft is heel belangrijke voor onze eenzame doelgroep. Vaak hebben de bewoners geen sociale contacten meer. De doelgroep is heel divers: jong/oud, gecombineerd met psychische problematiek. Uiteraard word je altijd begeleid.

Op onze verpleegafdeling aan de De la Reyweg wonen 32 mensen van gemiddeld 60 jaar. Stuk voor stuk kwetsbare mensen met een bijzonder levensverhaal.

Voor deze afdeling zoeken wij vrijwilligers die het leuk vinden om eten te serveren en een praatje te maken. Nadat je de tafel hebt gedekt, ben je gastvrouw/ -heer aan tafel. Terwijl je mee eet maak je een praatje met de bewoners. Na afloop is er tijd voor een kopje koffie en een spelletje. Jouw aandacht maakt echt verschil voor deze mensen met meestal een beperkt sociaal netwerk. Ze zijn blij dat je komt en kijken ernaar uit om jou weer te zien.

Ben jij in staat een gezellige rustgevende sfeer te creëren?

Viljoen is een kleinschalige woonopvang met zorg en begeleiding, de bewoners blijven langere tijd bij de Kessler Stichting. Er zijn 3 verschillende wooneenheden voor maximaal 10 mensen. We zijn op zoek naar mensen die gezelligheid willen brengen tijdens het ontbijt, de lunch of de avondmaaltijd. Je dekt samen met de bewoners de tafel en serveert het eten uit. Tijdens het eten is een fijn moment om een gesprek aan te gaan met na afloop tijd voor een kop koffie of thee, een spelletje doen of het lezen van de krant.

Je bent een rustig persoon, die makkelijk iemand iets kan uitleggen. Je wordt blij van mensen bijstaan. Voor de afdeling Viljoen, kleinschalig begeleid wonen, zijn wij op zoek naar mensen die met een bewoner de wasmachine aan willen helpen zetten voor het eten.

Dan ga je gezellig mee eten in de kleine groep en na de maaltijd de was in de droger helpen doen of de kleding helpen opvouwen en naar de kamer brengen.

De bewoners hebben vaak weinig sociale contacten, een praatje tijdens het eten is heel belangrijk voor hen. In Viljoen worden mensen opgevangen met psychiatrische problematiek, die daardoor zorg en begeleiding nodig hebben.

Herken jij jezelf? Dan horen we graag van jou!

Voor diverse afdelingen zijn we op zoek naar een kappersvrijwilliger om onze bewoners een leuk kapsel te geven. Een praatje wordt zeer op prijs gesteld en een stukje persoonlijke aandacht geven terwijl jouw schaar zich creatief uitleeft op de haren van onze bewoners.

Word jij onze nieuwe chauffeur of bijrijder bij de Haagse Soepbus?

Lijkt het jou inspirerend om eten te geven aan en een praatje te maken met kwetsbare mensen op straat en wil jij met een bus rijden?

Iedere dag staat De Haagse Soepbus voor Den Haag Centraal, bij het Malieveld om mensen iets te eten en te drinken te geven (soep, brood, fruit, koffie of thee). Samen met een andere vrijwilliger tref jij hiervoor de voorbereidingen en zorgen jullie dat je rond 19.00 uur op de bekende plaats staan. Je ziet vaak mensen al wachten en hierdoor weet je ook hoe belangrijk deze vrijwilligers functie is. Hierbij hebben wij ook een signaleringsfunctie en gaan wij in gesprek met mensen. Er zal ook iemand van een andere organisatie aanwezig zijn om mensen door te sturen om vervolghulp te krijgen, mocht dat nodig zijn. Uiteraard rijd jij voorzichtig en heb jij affiniteit met mensen in financiële nood.

Marieke Romeyn