Onze cliënten zijn dak en thuisloze mensen uit de maatschappelijke opvang. Ben jij doorweeks overdag beschikbaar? Reageer dan nu!

Samen met een cliënt van de dagbesteding ga jij op pad. Door Den Haag gaan jullie tweedehandskleding ophalen voor Pakkie Deftig terwijl jullie ondertussen gezellig kletsen. Deze functie kenmerkt zich door 1 op 1 contact met een cliënt.

Werktijden 

We zoeken een vrijwilliger die minimaal 1 vast dagdeel per week beschikbaar is.

Ben jij goed met een naaimachine en vindt jij het leuk om anderen dit te leren? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Jij weet als geen ander hoe je een rits inzet van jouw favoriete spijkerbroek, een zoom maakt voor dat mooie jurkje, knoopsgaten maken, broeken inkorten, kleden maken etc. Van nature hou je ervan om een praatje te maken met mensen en ben je geduldig. Je gaat buurtbewoners én eventueel onze cliënten leren om goed om te gaan met een naaimachine. Onze cliënten zijn van de Kessler Stichting of andere mensen die een steuntje in de rug nodig hebben en bij onze tweedehandskleding winkel Pakkie Deftig werkervaring kunnen opdoen.

Ben jij de sportman/ dame met een groot hart voor dak/ thuislozen?

Heb jij een sportschool achtergrond of de opleiding beweging/ sport gedaan? Vind jij het leuk om mensen te motiveren, enthousiasmeren en hen iets te leren over sport en fitness? 

We hebben een fitness ruimte met hierin alle nodige toestellen en benodigdheden. Hiervan mogen onze bewoners gebruik maken onder jouw begeleiding. Geduld, interesse in mensen, humor en goed in grenzen aangeven; dat is kenmerkend voor jou. Deze functie is divers: het ene moment leer je de jongeren kick boksen en het andere moment ben je oefeningen aan het doen met een bewoner in een rolstoel. Uiteraard afhankelijk wat jouw specialiteiten zijn.

De persoonlijke aandacht die we tussendoor geven is zo belangrijk voor onze doelgroep voormalig dak/thuislozen aangezien ze vaak niet zoveel contact hebben met familie en vrienden. De doelgroep is divers; van tot oud, soms gecombineerd met psychiatrische problematiek en/of verslavingsproblematieken. 

Spontaan, enthousiast en een groot hart voor kwetsbare mensen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wekelijks organiseren we activiteiten op afstand in onze binnentuinen van 2 locaties. Het programma varieert van: bingo, karaoke, Haagse pubquiz, plaatjes draaien, band, spelletjesmiddag en tuinonderhoud. Jouw eigen inbreng van ideeën zijn van harte welkom!

Wat ga jij doen als vrijwilliger?

We maken van iedere activiteit een feestje; we versieren de tuin, nodigen de bewoners uit en starten de activiteit. Ondertussen delen we koekjes uit en een glaasje fris. De persoonlijke aandacht die we tussendoor geven is zo belangrijk voor onze doelgroep voormalig dak/thuislozen aangezien ze vaak niet zoveel contact hebben met familie/vrienden. De doelgroep is divers; jong/ oud, soms gecombineerd met psychiatrische problematiek en/of verslavingsproblematieken. Uiteraard wordt je hierin goed begeleid.

Sta jij stevig in je schoenen en wil jij iets betekenen voor de meest kwetsbare medemens? Meld je dan nu aan.

Weet jij feilloos wat mensen goed staat en vind jij het leuk om samen met onze cliënten een winkel aan te sturen? Dan is dit echt iets voor jou! Voor onze tweedehandskleding winkels, Pakkie Deftig, zijn wij op zoek naar vrijwilligers die samen met onze cliënten een succes maken van de Pakkie Deftig winkels. 

Onze bewoners zijn cliënten van de Kessler Stichting of andere mensen die een steuntje in de rug nodig hebben en bij Pakkie Deftig werkervaring kunnen opdoen. Het ene moment ben je etalages aan het inrichten, het andere moment adviseer je die leuke trui op dat stijlvolle rokje. Tussendoor is er natuurlijk tijd voor koffie en een goed gesprek.

Een luisterend oor, creativiteit en verantwoordelijkheidsgevoel komen in deze functie goed van pas! Je hebt affiniteit met de doelgroep en je kunt goed samenwerken.

Contact vrijwilligers

logo goed geregeld

Djadi Loose
Coördinator vrijwilligers
070 -8 500 500
vrijwilligers@kesslerstichting.nl

 

vrijwilligers folder 2018