Beeldmerk erkenning mantelzorgvriendelijk

Erkenning mantelzorgvriendelijke werkgever

De Kessler doet samen met negen anderen mee aan het kennisprogramma Werk&Mantelzorg van de gemeente Den Haag en PEP. Doel is medewerkers bewust te maken van wat mogelijk is aan ondersteuning vanuit de werkgever en andere manieren wanneer je een naaste ondersteunt of verzorgt. Heel belangrijk voor het ondersteunen van medewerkers in hun balans tussen werktaken en de ervaren belasting privé.

Zeer geslaagde Haagse Vrouwendag 2023

Op 8 maart 2023 hebben wij weer een geweldige Haagse Vrouwendag kunnen houden. Honderd dames uit de maatschappelijke opvang in Den Haag zijn in de watten gelegd door zo'n 60 vrijwilligsters die bereid waren een dag te komen helpen.

Betekenisvol werken bij de Kessler Stichting

Betekenisvol werken, je kunt het bij de Kessler Stichting. Al 110 jaar lang is de Kessler Stichting onderdeel van Den Haag en zorgen wij voor de sociaal kwetsbaarste mensen in deze stad. 
tasjes haagse vrouwendag

Inzameling dameskleding en verzorgingsproducten Haagse Vrouwendag!

Vanaf eind januari zamelen wij weer in! Voor veel mensen staan er vrije dagen voor de deur. Ga jij je badkamer- of kledingkasten de komende weken uitruimen? Denk dan aan ons! Tussen maandag 30 januari en maandag 13 februari kun je weer ongebruikte verzorgingsproducten en gebruikte dameskleding die nog goed is bij ons inleveren voor Haagse Vrouwendag. 

Haagse vrouwendag

Vrijwilligers gezocht voor Haagse Vrouwendag

De Kessler Stichting organiseert alweer een aantal jaar op Internationale Vrouwendag (8 maart) de Haagse Vrouwendag. Op die dag worden vrouwen die verblijven bij de maatschappelijke opvang in het zonnetje gezet. De afgelopen jaren vond het evenement door corona in afgeslankte vorm plaats, maar in 2023 pakken we het weer groots aan!
afbeelding van kerstkaarten Indebuurt

Kerstkaartenactie Indebuurt

Mediaplatform Indebuurt in Den Haag zamelt dit jaar geschreven kerstkaarten in voor alle cliënten en bewoners van de Kessler Stichting! Een hele sympathieke actie waar we blij mee zijn! Schrijft u ook een kerstkaart? 

Kessler Stichting bestaat 110 jaar

Kessler Stichting bestaat 110 jaar

De Kessler Stichting bestaat 110 jaar. In 1912 besloot een aantal Hagenaars – mede op initiatief van de gemeente – een vereniging op te richten voor de opvang van mensen van alle gezindten en achtergronden. Deze vereniging transformeerde tot de Kessler Stichting.

de week van de veiligheid

Week van de Veiligheid

Van 10 tot en met 14 oktober 2022 is het de Week van de Veiligheid. Een belangrijk onderwerp waar we uitgebreid aandacht aan schenken. Deze week doen we dat extra door interne workshops te geven over veilig werken. We gaan bijvoorbeeld met elkaar in gesprek over grensoverschrijdend gedrag, over hoe je een teamlid opvangt na een incident en over weerbaarheid op de werkvloer. Maar ook brandveiligheid staat op het programma. Ook werken we samen met partners als het Veiligheidshuis en de wijkagent.

Foto kom naar de open dag op 8 oktober

Op zoek naar werk met betekenis? Open dag 8 oktober

Ben jij op zoek naar werk met betekenis? Kom dan naar onze open dag op zaterdag 8 oktober van 10-14 uur aan De la Reyweg 530. Maak kennis met onze medewerkers, kom sfeerproeven en plan als je een klik voelt direct een sollicitatiegesprek in.
Pakkie Deftig actie

Doe mee aan de Zomerwinactie van Pakkie Deftig: duurzame haagse vintage

Een  mooi kledingstuk, een paar schoenen of een leuke tas scoren tegen een klein prijsje en daarmee ook nog duurzaam en maatschappelijk verantwoord bezig zijn? Het kan! De Kessler Stichting heeft in Den Haag twee bijzondere vintagewinkels met kwalitatief goede dames-, heren-, kinder- en babykleding. Op social media hebben wij een ZOMER-WINACTIE waarmee je kans maakt op een restyling bij deze ‘Pakkie Deftig’-winkels!  

De gerenoveerde tuin van Toussaint

Tuin Toussaint gerenoveerd

 De tuin van Toussaint is gerenoveerd. Dit werd mede mogelijk door een donatie van het Haags Hofjes Overleg. 
de afdeling zorg en wonen van de kessler stichting

Novicare gaat medische zorg bieden op verpleegafdeling Kessler Stichting 

De Kessler Stichting gaat voor de medische zorg op haar verpleeghuisafdeling Zorg & Wonen per 1 mei samenwerken met Novicare. De samenwerking met WZH stopt. 

COVID locatie blijft beschikbaar voor besmette vluchtelingen

De afgelopen twee jaar heeft de covidlocatie – eerst op het ADO-terrein, vervolgens aan het Henri Faasdreef – een belangrijke rol gespeeld in de opvang van besmette personen in de maatschappelijke opvang. Een unieke samenwerking in crisistijd waarbij we beschikbaar waren voor de gehele veiligheidsregio. In totaal hebben we 205 mensen opvang en zorg geboden. Nu de pandemie een andere vorm aanneemt, sluit de locatie voor de maatschappelijke opvang. Vanaf heden worden besmette personen – zonder isolatiemogelijkheid op locatie – opgevangen in een hotel.  

We zetten de covidlocatie echter voort: per 4 april is deze door de gemeente beschikbaar gesteld voor besmette Oekraïense vluchtelingen – en hun gezin. Aanmelding hiervoor verloopt via het zorgcoördinatiecentrum (ZCC) en de GGD Haaglanden.

Fietsenwerkplaats stopt

fietsenwerkplaats
Met pijn in ons hart hebben we besloten de fietsenwerkplaats te sluiten. Ondanks de grote hoeveelheid energie die we hierin hebben gestoken lukt het ons niet om van de fietsenwerkplaats een rendabele vorm van dagbesteding te maken. De fietsenwerkplaats sluit de deuren per 18 maart a.s. 

Wij zoeken jou! Open dag 19 maart

HG 20220117 1360 kopiekleiner

Op zaterdag 19 maart zetten wij van 10.00 tot 14.00 uur de deuren open aan De la Reyweg 530 in Den Haag. Wij zoeken jou!  

Wethouder Balster bedankt vrijwilligers Haagse Soepbus

foto van wethouder Balster van de PvdA die de vrijwilligers van de Haagse Soepbus in het zonnetje kwam zetten

 

Wethouder Balster (PvdA) van de gemeente Den Haag bracht een bezoekje aan de vrijwilligers van de Haagse Soepbus. De wethouder brengt in aanloop naar de verkiezingen elke week een bezoek aan een vrijwilligersorganisatie in de stad. Hij wil zo laten zien hoe groot de bijdrage is van vrijwilligers in Den Haag en ze in het zonnetje zetten.

Quarantaine op Covid-locatie tijdelijk niet meer mogelijk

De Covid locatie heeft voor de isolatieplekken de maximale capaciteit bereikt. Het is van belang dat we positief geteste personen kunnen blijven opvangen. We moeten daarom, helaas ten koste van de quarantaine-faciliteit, de isolatie-afdeling uitbreiden. 

Alleen cliënten met een positieve testuitslag (zelftest of PCR) zonder adequate opvangmogelijkheden voor isolatie kunnen worden gemeld. Neem daarvoor contact op met de COVID-opvang Leidschenveen via 06 - 28 35 65 65.

Een foto van Haagse Vrouwendag

Inzameling voor Haagse Vrouwendag

De Kessler Stichting zamelt weer verzorgingsproducten in om vrouwen in de maatschappelijke opvang voor dak- en thuislozen op Internationale Vrouwendag (8 maart) te verblijden met een tas vol producten. Heeft u nog nieuwe artikelen staan die u kunt missen? U kunt ze op verschillende locaties in Den Haag inleveren tot en met maandag 14 februari. 

Covid locatie weer open

De covid locatie is per 24 december weer geopend. Cliënten met een positieve testuitslag zonder adequate opvangmogelijkheden voor isolatie of met noodzaak quarantaine, kunnen worden gemeld. Neem daarvoor contact op met de COVID-opvang Leidscheveen via 06-28356565.
Bestuur Soepbus

Soepbus gaat over naar nieuwe Haagse stichting

Na 34 jaar wordt ‘de Soepbus van de Kessler Stichting’ overgedragen aan een nieuwe stichting: de Haagse Soepbus. “Omdat het meer dan ooit nodig is dat we er allemáál zijn voor mensen op straat”, aldus Bram Schinkelshoek, directeur van de Kessler Stichting. 

Covid locatie voorlopig dicht

De covid locatie is sinds 12 december leeg.  In het Crisisbeheersteam overleg is besloten de locatie voorlopig te sluiten. Als er een positief geteste cliënt zonder opvang mogelijkheden gemeld wordt zal de locatie na 24 uur weer openen.

Onderzoeksrapporten steekincident ‘Grote Markt’ 2019 openbaar

GGD Haaglanden heeft als toezichthouder Wmo onderzoek verricht naar aanleiding van het steekincident op 29 november 2019 op de Grote Markt. Het betrof een cliënt die destijds in de maatschappelijke opvang van de Kessler Stichting was geplaatst. Er zijn twee onderzoeken door de GGD uitgevoerd: een naar de opvang door de Kessler Stichting en een naar de ketensamenwerking tussen de verschillende instanties ten tijde van het incident. De gemeente heeft deze rapporten nu openbaar gemaakt. 

Voor meer informatie verwijzen we naar het persbericht van de gemeente.

Armoedefonds zorgt voor menstruatieproducten voor onze cliënten

Via de Stichting Armoedefonds krijgen wij voortaan menstruatieproducten voor de vrouwen in onze opvang. Daar zijn we erg blij mee. In Nederland zijn er nog steeds meisjes en vrouwen die geen geld hebben om menstruatieproducten te kopen.

Zonnepanelen locatie Toussaint dragen bij aan duurzaam Den Haag

Een foto van wethouder van Tongeren en Bram Schinkelshoek bij het plaatsen van zonnepanelen op locatie Toussaint

Op het dak van onze locatie aan de Toussaintkade worden 70 zonnepanelen geplaatst. Wethouder van Tongeren van de gemeente Den Haag nam op 31 augustus samen met directeur/bestuurder Bram Schinkelshoek een kijkje bij de werkzaamheden op het dak van dit voormalige klooster. Ook onze locatie aan de Schenkweg heeft al zonnepanelen. Duurzaam Den Haag, daar werken we graag aan mee!

Wij hebben ruimte voor verpleegkundigen (niveau-4) en MBO’ers Social Work/MZ4

Werken met een bijzondere doelgroep bij een maatschappelijke zorgorganisatie

Wij hebben ruimte voor verpleegkundigen en social workers/MZ4. De Kessler Stichting is een maatschappelijke zorgorganisatie en wij bieden een zeer breed scala aan zorg en begeleiding op verschillende locaties in Den Haag. 

Kleding en accessoires over? Doneer ze aan Pakkie Deftig!

Om cliënten van de Kessler Stichting en daarbuiten een zinvolle #dagbesteding te geven zijn wij doorlopend op zoek naar tweedehands dames-, heren- en kinderkleding, schoenen, tassen en sieraden. Deze spullen worden gesorteerd door onze cliënten en daarna verkocht in onze twee Pakkie Deftig winkels. We nodigen iedereen van harte uit ook eens een kijkje te nemen in een van de winkels, zowel de mensen met een kleine beurs als de vintage-schattenjagers!

Pakkie Deftig open voor winkelen en kledingdonaties

Winkelen bij Pakkie Deftig is weer mogelijk! De winkel aan de Zamenhofstraat 63 is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. De winkel aan De la Reyweg 530 is momenteel op woensdag en vrijdag geopend op dezelfde tijden. Beide winkels hangen weer vol met kleding, tassen en schoenen. Kledingdonaties zijn zeer welkom; denk aan zomerkleding, kinder- en babykleding, tassen, schoenen. Ook kleding 'buiten het seizoen' kan worden ingeleverd. Dat kan aan de Zamenhofstraat als de winkel geopend is. Aan De la Reyweg kan 24/7 worden ingeleverd. Heeft u meer dan 5 grote zakken met spullen, dan kunnen we de spullen wellicht bij u ophalen. Bel daarvoor met 06 142 345 77.
foto van de soepbus

Soepbus gaat weer rijden vanaf 1 april aanstaande

Vanaf 1 april aanstaande gaat de Soepbus weer rijden. De Soepbus van de Kessler Stichting is al sinds 1987 een begrip in Den Haag en is naast een soep- en broodverstrekking ook een baken van hoop voor de mensen die in de marge van de samenleving leven. 

Foto van de Haagse Vrouwendag

Haagse (Internationale) Vrouwendag: 600 tassen met verzorgingsproducten worden uitgedeeld

Op Internationale Vrouwendag, 8 maart, hebben 440 vrouwen uit de maatschappelijke opvang voor dak- en thuislozen een tas met verzorgingsproducten gekregen van de Kessler Stichting. Nog eens 160 tassen zijn bestemd voor vrouwen die wij thuis begeleiden. Traditiegetrouw zet de Kessler Stichting uit Den Haag op Internationale Vrouwendag dames uit de maatschappelijke opvang in het zonnetje.

Uitbreiding Haagse Vrouwendag naar Delft

De inzamelactie van de Kessler Stichting voor vrouwen uit de maatschappelijke opvang voor dak- en thuislozen is zo’n groot succes dat ook vrouwen uit de opvang van Perspektief in Delft kunnen worden verrast met verzorgingsproducten. In totaal kunnen we daarmee op Internationale Vrouwendag (8 maart) 440 vrouwen verrassen. Producten die overblijven gaan naar minimagezinnen die via Bereik in de Wijk in beeld zijn bij de Kessler stichting.

Wij gebruiken cookies

De Kessler Stichting gebruikt cookies op deze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kunt zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet.