Al meer dan honderd jaar is met veel liefde en compassie gewerkt bij de Kessler Stichting en hebben zich vele duizenden mensen gemeld voor hulp, opvang, begeleiding, zorg of advies. We vangen mensen op die opvang en/of zorg en begeleiding nodig hebben. We ondersteunen hen methodisch op de weg (terug) naar een zinvol bestaan en begeleiden ook in de thuissituatie. De Kessler Stichting is een innoverende organisatie, die cliënten hartelijk en onvoorwaardelijk accepteert en hen professionele ondersteuning biedt. De ervaring leert dat veel mensen in staat zijn om een deel van hun zelfstandigheid te herwinnen wanneer hierbij de juiste ondersteuning wordt geboden. Samen met de cliënt zoeken naar de meest geschikte oplossing voor zijn/haar situatie, is dan ook het uitgangspunt voor onze methodische begeleiding, competentiegericht begeleiden.

Kernwaarden
Menselijk, professioneel en integer zijn de drijvende krachten achter ons handelen. Deze drie kernwoorden vatten de volgende waarden samen: duidelijk, professioneel, creatief, behulpzaam, gastvrij, open, meelevend, toegewijd, samenwerkend en betrouwbaar. Ze vormen de ‘persoonlijkheid’ van de Kessler Stichting.

We bieden uitkomst voor sociaal kwetsbare mensen. Mensen die opvang, zorg en/of begeleiding nodig hebben omdat ze er alleen niet meer uitkomen. 

Wij zijn een gespecialiseerde, professionele instelling die zich inzet voor sociaal kwetsbare mensen en leveren een essentiële bijdrage aan het verbeteren van hun leefsituatie. 

De in 1912 opgerichte 'Vereeniging Tehuis voor Onbehuisden' merkte in 1922 dat de haar aangeboden ruimte voor de opvang van dakloze mannen, vrouwen en kinderen aan de Steijnlaan te krap werd.

Tevreden medewerkers zijn van grote waarde. Daarom geven we alle ruimte voor vakmanschap en ontwikkeling van medewerkers. 

Wij hechten veel waarde aan de tevredenheid van onze cliënten. Dit bepaalt deels voor ons de kwaliteit van zorg die wij leveren. Er zijn verschillende momenten waarop wij onze cliënten vragen naar hun tevredenheid: tijdens het traject en (twee) jaarlijks de verplichte onafhankelijke cliënttevredenheidsonderzoeken.

We hebben een aantal jaar geleden een methodiek ontwikkeld voor het begeleiden van mensen in de maatschappelijk opvang: competentiegericht begeleiden.

De cliëntenraad van de Kessler Stichting is een actieve club betrokken mensen die worden bijgestaan door een professionele ondersteuner. Zo zegt de cliëntenraad het zelf: De cliëntenraad van de Kessler Stichting bestaat uit mensen die zelf bij een afdeling van de Kessler Stichting zitten of hebben gezeten.

De Raad van Toezicht bestaat uit vijf leden. Er wordt gewerkt vanuit een visie op Toezicht en overeenkomstig de uitgangspunten van de Governance Code zorg. De beloning van de leden is gebaseerd op de NVTZ-richtlijnen. De Raad van Toezicht is te benaderen via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We geloven in een platte organisatie met zelfverantwoordelijke teams. Het werk van deze teams wordt zo goed mogelijk gefaciliteerd door de ondersteunende afdelingen zoals P&O, de staf- en de facilitaire dienst.

Informatie

Kessler Stichting
De la Reyweg 530
2571 GN Den Haag
070 - 8 500 500
info@kesslerstichting.nl

Intake & advies
070 - 8 500 588
intake@kesslerstichting.nl