Op 17 oktober vond de goed bezochte lezing ‘Minder stress bij schulden, effectievere aanpak door stress-sensitieve ondersteuning’ van Nadja Jungmann plaats vanuit de Kessler Stichting.

Vier studenten van de American School in Den Haag starten 21 oktober met het breien van sjaals, mutsen en wanten voor de bezoekers soepbus.

Op vrijdag 4 oktober werden tijdens Art The Hague in de stand van Saffier twee tweeluiken van atelier ‘Art To Remember’ overhandigd aan directeur Bram Schinkelshoek van de Kessler Stichting, door Renate Volkert van Saffier en beeldend kunstenares Barbera Sterk.

Achttien studenten van de opleiding Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening vanuit het ROC Mondriaan zijn maandag 9 september gestart bij de Kessler Stichting met een leerwerktraject van een jaar.

Op 16 september startte het eerste officiële MDO (multidisciplinair overleg) nieuwe stijl voor cliënten in de noodopvang.

Saffier zorggroep uit Den Haag organiseert op donderdag 3 oktober een bijzonder symposium over het positieve effect van kunst op de ontwikkeling van mensen met het syndroom van Korsakov.

De nieuwe cijfers van het CBS laten een toename zien van het aantal daklozen. Ook de Kessler Stichting ziet deze groep steeds groter worden.

Omroep West heeft een reportage gemaakt van de noodopvang aan de Sportlaan, die sinds december 2018 in bedrijf is. Een omwonende, bewoner en medewerker vertellen over hun ervaringen.

Hoewel er in de media eerder werd bericht dat er een client is overleden ten gevolge van een steekpartij, is er in werkelijkheid geen misdrijf gepleegd. Alle aandacht gaat nu naar de medewerkers en clienten. Dank aan alle hulpdiensten.
De Kessler Stichting is op zoek naar een lid raad van toezicht met het profiel zorg/sociaal domein en affiniteit met bedrijfsvoering.

Omdat vandaag de thermometer de 30 graden aantikt krijgen alle cliënten, vrijwilligers en medewerkers een echt italiaans ijsje. Een lekkere manier om af te koelen. De ijskar gaat bij al onze  locaties langs.

Het goed geregeld hebben rondom vrijwilligers vindt de Kessler Stichting belangrijk. Om die reden hebben we vier jaar geleden voor de eerste keer het landelijke keurmerk aangevraagd en in ontvangst mogen nemen. Dit keurmerk is nu met vier jaar verlengd.

Het blad de Vogelwijk maakte begin 2018 een reportage over de nieuwe noodopvang Sportlaan. De tweede reportage met het vervolg over de noodopvang Sportlaan is verschenen in het juli-augustus nummer van De Vogelwijk.

De samenwerking voor de nieuwe noodopvang Sportlaan is officieel bekrachtigd. Op maandag 8 juli werd de samenwerkingsovereenkomst getekend door de Kessler Stichting en het Leger des Heils.

Sinds 1 juli kunnen 32 cliënten terecht op de nieuwe noodopvang TeZamen. Een bijzondere opvang omdat hier mensen zijn met een licht verstandelijke beperking (LVB) en mensen zonder een licht verstandelijke beperking.

StartKIDZ is een dagbestedingsproject van de Kessler Stichting waarbij deelnemers babystartpakketten samenstellen. Zo´n pakket, de startkit, is er voor alle zwangere vrouwen in de regio Den Haag en vanaf nu ook online aan te vragen via www.startkidz.nl

De Kessler Stichting en HWW Zorg zijn dit jaar een gezamenlijk project gestart, genaamd 'Bijzondere Zorg'. In dit project wordt onderzocht of de methodiek Competentie Gericht Begeleiden (CGB) ook toepasbaar is in de ouderenzorg.

De Albert Heijn Fahrenheitstraat heeft de dames en heren die op de noodopvang Sportlaan verblijven, verblijd met een overheerlijke paasbrunch.

De Kessler Stichting en het Leger des Heils hebben in nauwe samenwerking nieuwe capaciteit gecreëerd op de locatie Sportlaan. In een deel van het HAGA ziekenhuis heeft een verbouwing plaatsgevonden en is ruimte gecreëerd voor 50 mannen.

Cliënten van wie het vermoeden bestaat dat zij een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben, kunnen we mede dankzij de samenwerking met Stichting MEE goed van dienst zijn.

Op donderdag 4 april, de jaarlijkse Nacht van de Vrijwilliger, organiseren de Kessler Stichting en NLCares Den Haag een gezellige avond High Tea voor dak- en thuislozen.

Op de internationale Vrouwendag van 8 maart waren alle vrouwen uit de maatschappelijke opvang uitgenodigd om tijdens de Haagse Vrouwendag in het zonnetje gezet te worden.

Het initiatief Wool For Warmth zet zich in voor daklozen in Den Haag. Op 5 maart mochten we zo'n 50 sjaals ontvangen voor de dakloze vrouwen die deelnemen aan de Haagse Vrouwendag.

De Kessler Stichting heeft een nieuwe locatie in gebruik genomen: de Noodopvang Sportlaan. De vrouwenafdeling is eind 2018 open gegaan, binnenkort gaat de mannenafdeling open. We zoeken nog gemotiveerde collega’s. Bekijk onze vacatures of bezoek de open dagen op 13 en 16 maart.

De Kessler Stichting kiest steeds meer voor duurzaam. Vanaf nu zijn de bekers, lepels en andere spullen voor de soepbus helemaal afbreekbaar.

De Haagse Vrouwendag heeft een eigen website. Kijk voor meer informatie over de dag en de organisatie op www.haagsevrouwendag.nl.

HVD kapper 200

Op vrijdag 8 maart worden tijdens de Haagse Vrouwendag 100 dak- en thuisloze vrouwen in de watten gelegd. We zoeken nog vrijwilligers voor manicure, visagisten en kappers. Ben je beschikbaar en lijkt het je leuk? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Kessler Stichting heeft op vrijdag 25 januari samen met Reakt en de Prael de zogeheten ‘strippenkaart’ voor arbeidsmatige dagbesteding in Den Haag geïntroduceerd.

Maandag 21 januari start de inzamelingsactie voor de Haagse Vrouwendag om 100 dak- en thuisloze vrouwen in het zonnetje te zetten.

Kessler Stichting
info@kesslerstichting.nl